سفارش تبلیغ
صبا ویژن

95/11/28
6:58 صبح

تحقیق در مورد گشتاور پیچشی

بدست ali در دسته

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

تحقیق در مورد گشتاور پیچشی دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد گشتاور پیچشی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد گشتاور پیچشی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد گشتاور پیچشی :

گشتاور پیچشی

حالت اول: زمانی که بازو حرکت می کند و پایه ثابت است. این حالت به دو زمان قابل تفکیک است. زمانی که بازو شتاب دارد و زمانی که بدون شتاب با سرعت زاویه ای ثابت در حال حرکت است. ما می توانیم با تجسم حرکت باز و متوجه شویم که وقتی در آغاز حرکت بازو قرار داریم و شتاب زاویه ای بازو را بسمت بالا می برد، در پایان این شتاب گیری که هم و هم مقادیری غیر صفر دارند. بیشترین مقدار لنگر به بازو وارد می شود. در معادلات تقدیم ناپایای بدست آمده مقدارگذاری می کنیم.

این دو مقدار بدست آمده گشتاور در مختصات xyz می باشد که باید به این امر توجه شود.
حالت دوم:
زمانی که پایه حرکت می کند. در این حالت بازو ثابت است. این حرکت نیز دو حالت بدون شتاب با سرعت زاویه ای ثابت پایه و زمان شتاب گیری پایه دارد که حالت اول بدلیل ثابت بودن و و به حالت تقدیم پایا تبدیل می شود.
حالت شتابدار حرکت پایه در زمانی که سرعت پایه نیز به مقدار نهایی خود رسیده است یعنی لحظه رسیدن به . در این حالت هم و غیر صفرند.

یعنی M در جهت منفی x عمل می کند. این از قانون دست راست در مورد حرکت تقدیمی هم قابل آزمون است.

=1618N.m
حالت سوم:
حرکت عمومی دستگاه که یک تقدیم پایاست. در این حالت معادلات بگونه زیر ساده می شوند:

که این معادلات بجز علامت منفی P که بدلیل حرکت CCW بشقاب است همان معادلاتیست که در کتب برای حرکت تقدیمی آمده است. با جایگذاری مقادیر داریم:

این در جهت –x عمل می کند و این از روش قانون دست راست نیز قابل بررسیست که صنعت آن تأیید می شود.
حال به این مسأله بپردازیم که این M بدست آمده حول نقطه P محاسبه شده در واقعیتا به چه اعضایی وارد می شود؟ چون همانگونه که پیشتر توضیح داده شد D تنها نقطه ای روی گسترش ریاضی مجموعه پایه است و ماهیت فیزیکی ندارد. پایه بشقاب که مجموعه بازو و پایه اصلی است باید همین مقدار M را تحمل کند. این بدنه را می توان بعنوان یک rigid body درنظر آورد. اگر چنین باشد می توان M را جابجا کرد یعنی در نقاطی مثل پاشنه بازو و محور پایه اثر M را بررسی کرد.
بررسی روش تحلیل بازو

 

در بررسی استاتیکی بازو ابعاد دیگر آن بجز طول نیز مؤثرند. ما تا اینجا همواره فرضیاتی برای ساده تر شدن تحلیل بشقاب انجام داده ایم که برای تحلیل بازو باید آن فرضیات را کنار گذاشته و فرضیات جدیدی انجام دهیم. برای مثال ما نیروهای خمش و پیچش را حول نقطه فرضی D بدست آورده ایم یا نقاط C1 و C2 را در بخش سیستماتیک بشقاب، منطبق بر هم گرفتیم که در آن مرحله لطمه ای به کار تحلیل ما نزده ولی در اینجا باید نقطه مرکز بشقاب (C2) و نقطه انتهای بازو (C1) از هم جدا شوند چون فاصله مرکز بشقاب از رولر برینگ کف گرد متصل کننده بشقاب با بازو Cm40 فاصله دارد و اگر ضخامت حدودی کف گرد را نیز Cm20 درنظر بگیریم فاصله C1 تا C2 Cm60 است که غیر قابل چشمپوشیست همچنین اصلاً نقطه C1 عملاً دیگر وجود ندارد و فرض نادرستیست بلکه سطحی به قطر کف گرد نیروی بشقاب را متحمل می شود.

نیروهیا وارده
گشتاور پیچشی اعمال شده در D در انتهای بازو و مبدل به یک نیروی عرضی در راستای Z می شود. جهت انتخاب شده برای محورهای xyz در حل حرکت تقدیمی، در حل استاتیکی بازو و جهتهای مطلوبی هستند. بنابراین نیروهای جهت y برای بازو نقش تنش محوری و گشتاورهای جهت z و y نقش کشتاور خمشی را دارند. گشتاورهای خمشی x و y را می توان به همان شکل که بر D وارد می شوند بر انتهای بازو اعمال کرد. گشتاور پیچشی در راستای +y را باید بر فاصله تقسیم کرد تا نیروی عرضی معادل آن بر بازو در جهت Z بدست آید، علاوه برذ این نیروهیا دینامیکی بار استاتیکی نیز که ناشی از وزن بشقاب است در انتهای بازو اعمال می شود.

علاوه بر اینها نیروی وزن خود بازو نیز در طول بازو باید درنظر گرفته شود. می توان از نیروهای ناشی از شتاب جانب مرکز که بر اثر دوران پایه در طول بازو اعمال می شود بدلیل کوچک بودن صرفنظر کرد. شتاب نیز که بسیار کم است. نیروهای تقدیمی هم در اینجا نداریم. نیروی عرض که در جهت Z وارد می شود تنها برروی ضلع بالایی پروفیل بازو اعمال می شود و اگر آنرا بروی محور وسط تیر منتقل کنیم یک نیروی عرضی بر شی در جهت x و یک گشتاور پیچشی در راستای y خواهیم داشت. نیروی جک نیز بر نقطه j وارد می شود و نیروی عکس العمل تکیه گاه دB را هم داریم. نیروی ناشی از وزن بشقاب هم به دو مؤلفه تقسیم می شود. یکی محوری فشاری و یکی عرضی که مؤلفه فشاری آنرا نیز اگر برروی محور وسط پروفیل بازو منتقل کنیم یک گشتاور خمشی در جهت X بوجود خواهد آمد. نیروی محوری ناشی از جک را بدلیل کوچک بودن زاویه درنظر نمی گیریم یعنی جک را عمود بر محور بازو در نظر می گیریم و نیرویش را فقط عرض فرض می کنیم. این فرض در زمان بسته بودن جک به اندازه خطا خواهد داشت.

بحث تعدد مجهولات و راه حل آن
در اینجا به مسأله ای برمی خوریم ما مجموعه ای از بارها را داریم که بر بازو وارد می شوند. طول و عرض پروفیل بازو یعنی ابعاد سطح مقطع بازو در حل استاتیکی نیروها دخیل است چون بعضی نیروها باید از ضبع آن به وسط آن منتقل شود. همچنین در حل مسأله مقاومت مصالح بازو نیاز به ابعاد بازو داریم تا بر اساس آن وارد بر مقطه ای از بازو را بدست آوریم. سپس آنرا در فرمولهای تئوری کودمن قرار دهیم و بررسی کنیم و اگر واره را نهداشته باشیم باید معکوس این راه را در طراحی اجزاء برویم و بدست آمده را در فرمولهای مقاومت مصالح قرار دهیم و ابعاد را بدست اوریم. در حل مسأله مقاومت مصالح نداشتن ابعاد بازو یعنی حل پارامتری مسأله و حل پارامتری بسیار حجیم است و در نهایت متوجه می شویم که از پارامترهای دخیل در I سطح مقطع که برای ما مهم است بعضی از آنها وابسته به دیگری هستند. ما می خواهیم برای مربوط کردن این پارامترها به هم پیش از آغاز طراحی شکل نهایی پروفیل بازو را تعیین کنیم. این عمل تجربی و شهودی ول مفید است. سطح مقطع بازو را بشکل زیر درنظر می گیریم.

با این فرض می توانیم راحت تر کار کنیم. چون b و H را فرض می کنیم و در فرمول I مقطع تنها یک مجهول t باقی می ماند که در نهایت از درون فرمول گودمن بیرون یم اید. همچنین فرض مقدار برای b و H حل استاتیکی مسأله ما را ممکن می کند.
فرض نخستین

تحلیل استاتیکی
نخست به تفکیک بارهای وارده می پردازیم. زمانی که بازو در حال بلند شدن است یک گشتاور خمشی به اندازه N.m1276 در جهت x به آن وارد می شود. و گشتاور پیچشی N.m2562 نیز حول نقطه D اثر می کند که با منتقل کردن آن به سطح تماس کف گرد و بازو و سپس انتقال آن به مرکز و معادل گذاری پیچش و نیروی عرضی بصورت زیر درمی آید.

این مقدار نیروییست که بصورت عرضی به مقطع بازو وارد می شود.
در زمان باند شدن بازو

حالت دوم زمان شتاب گرفتن پایه است. یک گشتاور خمشی در جهت –x به اندازه بازو را به پایین خم می کند و یک نیروی عرضی ناشی از پیچش وارد بر نقطه D در جهت –x داریم.

یک گشتاور خمشی در جهت +Z نیز داریم که باطو را بسمت چپ خم می کند و مقدارش برابر است با
در زمان شتاب گرفتن پایه
حالت سوم حرکت عمودی دستگاه است که بصورت تقدیم پایاست. تنها نیروی دینامیکی این حالت است.
تقدیم پایا

صحت علامت منفی با توجه به قانون دست راست در مورد سه بردار P و M و نیز تأیید می گردد.
علاوه بر نیروهای دینامیکی که یک نیروی استاتیکی ناشی از وزن بشقاب بر روی بازو نیز اعمال می شود که مقدار آن همواره برابر در جهت –Z است. اگر به آنچه گذشت نگاه کنیم متوجه می شویم که در زمان شتاب گرفتن پایه بیشترین نیروها بر بازو تحمیل می شود بجز نیروی که در زمان حرکت بازو بیشتر است. ما این نیرو را نیز همزمان با نیروهای دیگر در زماذن شتاب گرفتن پایه درنظر می گیریم. در این زمان نیروی استاتیکی ناشی از وزن بشقاب به دو نیروی محوری و عرضی تبدیل می شود که مقدار هر یک برابر است با:

وارد شده به ضلع بالایی مقطع اعمال می شود بنابراین باید آنرا به وسط مقطع آورد که به اینگونه می شود.

بنابراین مجموعه بارهای وارده به اینگونه می شود

ملاحظه می شود که نیروی و گشتاور در صفحه zy نیستند و در حل نیروی وارد بر جک و نیروی R وارد بر اتصال نقطه B تأثیری نمی گذارند. نیروی و گشتاور تنها در اتصال B ایجاد یک نیروی برشی دوطرفه می کنند.
اگر به نمودار M در طول بازو نگاه کنیم متوجه می شویم که بیشترین M در نقطه j رخ می دهد اما چون شکل مقطع از مقطع تغییر می کند باید تنشها را در این مقطع نیز مورد بررسی قرار دهیم.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

95/11/28
6:57 صبح

تاثیر فرهنگ وبازپروری هویت فرهنگی در معماری بومی از منظر اثرگذار

بدست ali در دسته

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

تاثیر فرهنگ وبازپروری هویت فرهنگی در معماری بومی از منظر اثرگذاری اقتصاد برمعماری بومی با نگاهی ویژه برمسکن و موضوعیت دوره ای زمانی با تاکید بر گذشته و آینده دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تاثیر فرهنگ وبازپروری هویت فرهنگی در معماری بومی از منظر اثرگذاری اقتصاد برمعماری بومی با نگاهی ویژه برمسکن و موضوعیت دوره ای زمانی با تاکید بر گذشته و آینده کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تاثیر فرهنگ وبازپروری هویت فرهنگی در معماری بومی از منظر اثرگذاری اقتصاد برمعماری بومی با نگاهی ویژه برمسکن و موضوعیت دوره ای زمانی با تاکید بر گذشته و آینده،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تاثیر فرهنگ وبازپروری هویت فرهنگی در معماری بومی از منظر اثرگذاری اقتصاد برمعماری بومی با نگاهی ویژه برمسکن و موضوعیت دوره ای زمانی با تاکید بر گذشته و آینده :


نام کنفرانس یا همایش : اولین کنفرانس ملی معماری و شهرسازی اسلامی و ترسیم سیمای شهری پایدار با گذر از معماری ایرانی-اسلامی و هویت گمشده آن

تعداد صفحات : 18

چکیده مقاله:

انقلاب کشاورزی و صنعتی با تغییر نیازها و شیوه زندگی انسان، خانه و محل زندگی او را تغییر داده و انتظارات جدید و متفاوتی از آن را به وجود آوردند. امروز با شروع انقلاب دیجیتالی موج عظیمی از تحول جریان یافته است که در مسیر خودخانه و مسکن انسانها را نیز دچار تغییر و دگرگونی میکند. آنچه که در این سرآغاز تحول مهم است سعی بر شناخت نوع و حوزه تغییرات الگوی مسکن کشورمان و ارائه رهنمودها و الگوهای مناسب برای مواجهه با این دگرگونی است تا پیش ازرویارویی با این تحول عظیم آمادگی لازم برای تغییر به وجود آید. گذشته و به عبارتى تاریخ گذشته مسکن، عامل اشتراک و همبستگى مسکن ایرانی در دورانهای مختلف این سرزمین بوده و بهتر مىتواند زمینهساز مسکن آینده باشد. بنابراین باید آنچه که تاکنون بر تحول مسکن تأثیرگذار بوده را در جهان و بهخصوص در کشورمان بررسی کرده و با نگرش به آینده این عوامل و نحوه تأثیرگذاری آنها بر حوزه مسکن، قدمی به سوی آینده بهتر و زندگی در خانههایی درخور برداریم. آنچه که در پیمودن هر راه و رسیدن به مقصد نهایی بسیار حیاتی و مهم است، نقطه آغاز راه و نحوه قدم گذاشتن در آن است، به همین دلیل در این مقاله تلاش شده است پیشنهاداتی برای مراحل اولیه دستیابی به الگوی مسکن آینده، حفظهویت و ارزشهای مسکن ایرانی در گذار از انقلاب دیجیتالی ارائه گردد. بدین منظور عوامل مؤثر بر تحول مسکن و حوزه تأثیر آنها، از بدو اسکان بشر تا کنون (مسکن دیروز) شناسایی شده و با مطالعه روند تحول این عوامل در آینده، عوامل مؤثر بر شکلگیری مسکن فردا معرفی شدهاند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

95/11/28
6:57 صبح

بررسی مفهوم خورشید در قرآن

بدست ali در دسته

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

بررسی مفهوم خورشید در قرآن دارای 119 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی مفهوم خورشید در قرآن کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

فهرست مطالب

تعریف موضوع 1
پیشینه تحقیق 1
سئوالهای اصلی تحقیق 1
سئوالهای فرعی 1
اهمیت مسئله 2
فرضیه اصلی 2
فرضیه فرعی 2
روش تحقیق 2
محدودیتهای تحقیق 3
چکیده 3
مقدمه 5
فصل اول: تفسیر علمی قرآن و دیدگاههای مختلف در مورد قرآن
تاریخچه اجمالی انطباق قرآن با علوم تجربی و اعجاز علمی 13
معنای اصطلاحی تفسیر علمی (انطباق قرآن با علوم تجربی) 13
پیشینه تاریخی تفسیر علمی در غرب 14
پیشینه تاریخی تفسیر علمی در اسلام 17
تفسیر علمی دریک قرن اخیر و علل گسترش آن 20
ردیابی تفسیر علمی در تفاسیر شیعه و اهل سنت 26
انگیزه های روی آوری مفسران به علم گرایی افراطی 28
جریان زیادی روی و میانه روی در تفسیر علمی و ویژگیهای آن 29
اقسام تفسیر علمی 30
الف: اقسام تفسیر براساس هدف مفسر 30
ب: اقسام تفسیر علمی از جهت شکل و شیوه 31
معیارهای تفسیر علمی معتبر 35
آثار مثبت و منفی تفسیر علمی (بررسی دیدگاههای مخالفین و موافقین تفسیر علمی) 38
فصل دوم:خورشید در قرآن
نگاهی گذرا به تاریخچه مطالعات در مورد خورشید 42
بررسی آیات قرآن در مورد خورشید 44
بررسی نکات تفسیری در مورد آیات مربوط به خورشید 46
فصل سوم: خورشید: تولد ، حرکت و مرگ
ساختمان و ویژگیهای خورشید 70
حرکت خورشید 81
چرخه زندگی خورشید (زیستگرد خورشید) 92
نتیجه کلی 100
فهرست منابع 102


تحقیق با عنوان خورشید در قرآن را شاید بتوان موضوعی فیزیکی قرآنی نامید. زیرا در این مجموعه، وضعیت فیزیکی و یا شیمیایی خورشید و نحوه حرکت آن بررسی شده و پس از قطعیت رسیدن کامل این علوم تجربی با قرآن تطبیق داده می شود.
پیشینه تحقیق:
تحقیق در زمینه خورشید در حقیقت پیشینه ای چند هزارساله دارد و تنها قرآن نیست که بدان اشاره داشته است از بطلمیوس گرفته تا کوپرنیک ، گا لیله، کپلر و … همه و همه به نحوی خورشید را از جهات مختلف مورد کنکاش قرار داده اند و جالب اینکه قرآن کریم پیش از همه این جنجالها موضع محکم خود را در هزار و اندی سال پیش به همگان عرضه داشته است و اکثر دانشمندان امروزی یافته های علمی خود را به قرآن استناد می کنند.


فهرست منابع و مآخذ:
1- تفسیر المیزان، محمدحسین طباطبایی ، ج19. بنیاد علمی و فکری طباطبایی زمستان 76. چاپ چهارم
2- الجواهر فی تفسیر القرآن. جوهری طنطاوی. ج9. المکتبه الاسلامیه. 1394هـ ق. 1974 م.
3- اطلس منظومه خورشیدی، پاتریک مور. گری هانت. ترجمه عباس جعفری. سازمان جغرافیایی و کارتوگرافی گیتاشناسی. نوروز 70
4- پژوهشی در اعجاز علمی قرآن. ج1. محمدعلی رضایی اصفهانی کتاب مبین. 1380. چاپ اول
5- جهان افرین حسین نوری همدانی. نوین قم. تابستان 75. چاپ دوم
6- جهان بزرگ و آنچه در آنست. محمدطاهری معیری. انتشارات اطلاعات. 1368. چاپ اول
7- سفر به منظومه شمسی ترجمه سیدمحمود تقوی. مهرداد ابراهیمی کارگاه نشر 1374. چاپ دوم
8- فصلنامه بینات شماره 37
9- کهکشانها درقرآن. لطفعلی سلیمی. انتشارات انصاری. اول فروردین 81. چاپ اول
10- تفسیر طبری (جامع البیان فی تفسیر القرآن) طبری. ج23. دارالمعرفه بیروت 1371 ق.
11- تفسیر مجمع البیان طبرسی ج8. احیاء التراث العربی. بیروت 1379 ق
12- تفسیر مجمع البیان ج20. طبرسی. ترجمه حاج شیخ محمدرازی خرداد 1360. انتشارات فراهانی
13- مقایسه ای میان تورات انجیل- قرآن علم. دکتر بوکای ترجمه ذبیح الله دبیر. دفتر نشر فرهنگ اسلامی. 1374. چاپ ششم
14- مفردات راغب اصفهانی. ماده سبع و دئب
15- نجوم به زبان ساده. اثر کامیل-فلاماریون. ترجمه م.ا. تهرانی بنگاه ترجمه و نشر کتاب. زمستان 49 ش چاپ اول
16- تفسیر نمونه جلدهای 10، 13، 18. ناصرمکارم شیرازی دارالکتب الاسلامیه زمستان 68. چاپ پنجم.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

95/11/28
6:57 صبح

مقاله سنتز سیلیکای مزومتخلخل KITدر6 و بررسی اثر دما براندازه حفر

بدست ali در دسته

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله سنتز سیلیکای مزومتخلخل KITدر6 و بررسی اثر دما براندازه حفرات دارای 5 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله سنتز سیلیکای مزومتخلخل KITدر6 و بررسی اثر دما براندازه حفرات کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله سنتز سیلیکای مزومتخلخل KITدر6 و بررسی اثر دما براندازه حفرات،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله سنتز سیلیکای مزومتخلخل KITدر6 و بررسی اثر دما براندازه حفرات :

سال انتشار: 1390

محل انتشار: اولین همایش ملی نانومواد و نانو تکنولوژی

تعداد صفحات: 5

چکیده:

سیلیکای مزومتخلخل بسیار منظم سه بعدی با قطر حفرات متفاوت با استفاده از p123 بعنوان سورفکتانت و 1- بوتانول به عنوان حلال دردماهای سنتز متفاوت دریک محیط به شدت اسیدی سنتز شد نمونه هایمزومتخلخل به دست آمده توسط SA-XRD و جذب و واجذب نیتروژن بررسی شد دمای سنتز نقشی اساسی درکنترل قطر حفره مساحت سطح و حجم حفره مواد بدست آمده دارد نمونه حاصل شده دردمای 130 قطر حفره به اندازه 9nm و حجم حفره 118cm3g-1 دارند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

95/11/28
6:56 صبح

مقاله اطلاعات اساسی در مورد ویروس

بدست ali در دسته

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله اطلاعات اساسی در مورد ویروس دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله اطلاعات اساسی در مورد ویروس کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اطلاعات اساسی در مورد ویروس،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله اطلاعات اساسی در مورد ویروس :

اطلاعات اساسی در مورد ویروس
________________________________________
ویروس چیست؟
یک ویروس یک برنامه کوچک و انجام پذیر است که قابلیت آنرا دارد که کد خود را در قسمتهای مختلف یک کامپیوتر مثل هارد دیسک یا فلاپی کپی کند یا به فایل‌های اجرائی بچسباند. این در حالی است که کاربر از وجود ویروس و اعمالی که انجام می‌دهد کاملا بی‌اطلاع است و هنگامی متوجه می‌شود که سیستم یا باید Format شود و یا سرعت سیستم به شدت پایین آمده است.
هر ویروس خصوصیاتی مخصوص به خود دارد. ویروسها راههای متفاوتی برای آلوده کردن سیستمها دارند که همین خصوصیت آنها را از دیگر ویروسها متمایز می‌کند. در زیر طریقه جدا کردن ویروسها را از همدیگر شرح می‌دهم:

الف) حجم: یک ویروس می‌تواند کوچکتر یا در حدود 66 بایت باشد یا بزرگتر یا در حدود 4096 بایت باشد. در مقایسه با نرم‌افزارها یک ویروس باید خیلی کوچک باشد.
ب) روش آلوده سازی: یک ویروس می‌تواند با روشهای متفاوتی برنامه میزبان را آلوده کند. در زیر سه روش که بیشتر مورد استفاده است شرح داده می‌شود:

ب(1) overwriteکردن: زمانیکه یک ویروس با این روش برنامه‌ای را آلوده می‌کند، بسادگی یک کپی از کد خود را در بالای کد برنامه میزبان می‌نویسد این روش خیلی ساده بوده و در ویروسهای اولیه بکار گرفته می‌شد. در این روش فایل میزبان به احتمال زیاد خراب می‌شود و از کاربر از دیسک پشتیبان فایل را فراخوانی می‌کند. در این روش تاریخ تغییرات فایل عوض می‌شود اما حجم همانطور باقی می‌ماند در این روش توابعی که برنامه باید انجام دهد زیاد می‌شود و سرعت اجرای برنامه اصلی (اگر خراب نشده باشد) کاهش پیدا می‌کند.

ب(2) الصاق کردن: این روش کمی پیچیده‌تر است. ویروس خود را به انتهای فایل میزبان الصاق می‌کند و سرخط برنامه را اصلاح می‌کند در هنگام اجرای برنامه، برنامه ابتدا به قسمتی که کد ویروس قرار دارد رفته، دستورات ویروس را اجرا کرده و بعد برگشته و به اجرای برنامه میزبان می‌پردازد. در نظر کاربر برنامه به صورت نرمال اجرا می‌شود اما ایراد این روش این است که حجم فایل افزایش می‌یابد. بعضی از ویروسهای الصاقی تشخیص نمی‌دهند که فایل قبلا ویروسی شده است یا نه و دوباره و چندباره فایل را آلوده می‌کنند و این باعث می‌شود که حجم فایل رشد قابل ملاحظه‌ای کرده و در انتها فایل دیگر غیرقابل استفاده می‌شود.

ب(3) آلوده کننده‌های دیسک: ویروسهای دیگر رکورد بوت (بوت سکتور) دیسک یا جدول پارتیشن را آلوده می‌کنند. این رکورد قسمتی از دیسک است که هنگام راه‌اندازی سیستم بصورت اتوماتیک خوانده می‌شود این یعنی بعد از راه‌اندازی سیستم ویروس در حافظه قرار می‌گیرد!
ج) (terminated and stay resident) یا TSR: یک ویروس که ممکن است مقیم در حافظه باشد یا با اجرای یک برنامه خاص در حافظه بار شود. هنگامی که ویروس مقیم در حافظه شد هر زمان و هر فایلی را که بخواهد آلوده می‌کند. تمام ویروسهائی که جدول پارتیشن یا بوت سکتور را آلوده می‌کنند جزو TSRها هستند.

د) مخفی‌شدن: بعضی از ویروسهای TSR از تکنیکی ماهرانه استفاده می‌کنند چنانچه هیچ کار سیستم عجیب به نظر نمی‌رسد گویا اصلا ویروسی در سیستم نیست! موقعی که کاربر یک لیست از پوشه‌ها می‌گیرد ویروس از خوانده شدن صحیح دیسک جلوگیری می‌کند انگار نه انگار که چیزی در سیستم تغییر کرده چون یک کپی از محتویات دیسک را قبل از آلوده شدن به کاربر نشان می‌دهد. به همین دلیل پیدا کردن ویروسهائی که مقیم در حافظه شده‌اند تقریبا غیرممکن است.

ویروسهایی که بوت سکتور را آلوده می‌کنند ممکن است مخفی شونده باشند. تنها راه مطمئن برای شناسائی این ویروس‌ها این است که ابتدا سیستم را با یک فلاپی (که از ویروسی‌ نبودن آن مطمئن هستیم و در حالت محافظت شده از نوشتن است) بالا آورده و دیسک سخت را ویروس‌کشی کنیم.

هـ) نحوه فعال شدن و نتایج: دیگر ناحیه برای سوا کردن ویروسها از همدیگر نحوه فعال شدن، نتایج آن و نحوه غیرفعال شدن آنهاست. بعضی از آنها در تاریخ معینی فعال می‌شوند. بعضی دیگر با اجرا شدن برنامه‌ای خاص اجرا می‌شوند و بعضی دیگر هنگامی خود را نمایان می‌کنند که دیگر فایلی برای آلوده کردن نمی‌یابند (یعنی همه فایلها آلوده شده‌اند!)

هر وقت که یک ویروس فعال می‌شود فعالیت‌هایی را که برایش معین شده است انجام می‌دهد که اینها را نتایج فعال شدن می‌نامیم. نتیجه‌ای که ممکن است ساده و بی‌ضرر باشد مانند نشان دادن یک پیغام یا بداندیشانه باشد و هارد سیستم را تبدیل به یک آشغال‌دونی بکند. بدیهی است که هرکس می‌خواهد قبل از اینکه ویروس فعال شود آن را بیابند.

9(3) از چه راههائی ممکن است سیستم ویروسی شود؟
مثل ویروس ایدز چرندیات زیادی در مورد ویروسهای کامپیوتری وجود دارد که می‌گویند کدام ویروس می‌تواند سیستم شما را آلوده کند. طوری ما را از آنها می‌ترسانند که با فهمیدن ویروسی شدن سیستم حالمون خراب می‌شود.

سیستم زمانی ویروسی می‌شود که شما یک فایل اجرائی را که ویروسی شده است اجرا می‌کنید یا قصد بوت کردن از روی یک دیسک آلوده می‌کنید. سیستم شما با نگاه کردن به یک فایل ویروسی، ویروسی نمی‌شود مگر اینکه سیستم‌عامل خود را طوری تنظیم کنید که اعمالی خاص را هنگام دیدن فایلهای خاص انجام دهد مثلا windows script host اجرای ویروسهای vbs. را ساده می‌کند. یک ویروس فقط فایل‌هائی را می‌تواند ویروسی کند که قابلیت اجرا شدن داشته باشند یا سیستم عامل اجازه اجرا خودکار به آن فایل خاص دهد مانند .scr. bin . drv . sys . ovl . com . exe. و ; و جدول پارتیشن و بوت رکورد فلاپی یا دیسک سخت.

اشاره کردم که قصد کنید از روی یک فلاپی آلوده سیستم را بوت کنید. حتی زمانیکه شما این اقدام به این کار می‌کنید و سیستم پیغام می‌دهد که فلاپی قابلیت بوت کردن ندارد و شما آنرا درآورده و از هارد سیستم را بوت می‌کنید بازهم سیستم ویروسی می‌شود. این خیلی مهم است یعنی لازم نیست که شما با موفقیت از روی یک فلاپی آلوده بوت کنید تا ویروس فعال شود. اولین کاری که ویروس انجام می‌دهد آلوده کردن درایو :c است. بعد که یک دیسک در فلاپی می‌گذارید آنرا نیز آلوده می‌کند. به همین دلیل است که نباید هیچ دیسکی در فلاپی باقی بماند و چرا باید فلاپی ها را در مقابل نوشته شدن محافظت کنیم.

و اما جمع‌بندی مطالب بالا:
الف) سیستم زمانی ویروسی می‌شود که شما یک فایل اجرائی را اجرا می‌کنید. هر چند ممکن است آن فایل اجرا نشود اما مطمئن باشید ویروس اجرا می‌شود.
ب) سیستم زمانی ویروسی می‌شود که شما اقدام به بوت کردن از روی یک دیسک آلوده می‌کنید هر چند بوت کردن با موفقیت انجام نشود.

ج) بوت سرد می‌تواند ویروس را از حافظه بیرون اندازد اما بوت گرم نه، پس زمانی که می‌خواهید سیستم را ری‌بوت و سپس ویروس‌کشی کنید با دکمه power این کار را انجام دهید نه با سه کلید Ctrl+Alt+Del.
د)‌ سیستم شما به صرف اینکه شما به یک دیسک یا برنامه آلوده نگاه می‌کنید ویروسی نمی‌شود .
هـ) سیستم شما با یک فایل داده مثل txt. هیچوقت آلوده نمی‌شود مگر اینکه برنامه‌های دیگر یک فایل اجرائی را به این نام تغییر نام داده باشند که این هم وقت‌گیر است و زیاد مورد توجه ویروس‌نویس‌ها نیست. در ضمن سیستم را طوری تنظیم کنید که پسوند تمام فایلها را نشان دهد شاید متوجه شوید که فایل ویروس چنین است pic1.jpg.exe و تمام فایلهای اجرائی جدید را قبل از اجرا با نرم‌افزارتان چک کنید و هیچوقت یک دیسکت را در فلاپی دیسک باقی نگذارید.

9(4) با چه علائمی می‌توان فهمید سیستم ویروسی شده است؟
بعضی چیزها و علائم هستند که از روی آنها می‌توان فهمید سیستم ویروسی شده است حتی با وجود اینکه نرم‌افزار ضد ویروس سیستم را سالم می‌داند باز هم به آن اعتماد 100 نکنید خیلی از ویروس‌ها حتی این نرم‌افزارها را نیز اسیر خود می‌کنند. و اما علائم از این قرارند:
الف) فایلهای exe و com رشد می‌کنند و حجم‌شان زیاد می‌شود پس سیستم یک ویروس الصاقی دارد.

ب) برنامه‌هایی که اجرایشان می‌کنیم بدرستی اجرا نمی‌شوند و با چند پیغام خطا که برای ما تازگی دارند از ادامه کار باز می‌ماند. این علامت یک ویروس overwrite است بعضی از پیغام‌های خطای معمول چنین است “unknown command” یا “حجم برنامه زیاد است و در حافظه جای نمی‌گیرد” و یا پیغامهای شبیه اینها، اینها باید شما را نسبت به سیستم مشکوک کند.

ج) تغییرات مشکوک در پوشه‌ها. اگر شما برنامه را اجرا می‌کنید و متوجه می‌شوید شما به یک پوشه دیگر انتقال یافته‌اید یعنی یک ویروس شروع به شکار فایلها در پوشه برنامه شما کرده است.
د) کاهش در حافظه سیستم. شما باید بدانید معمولا چقدر فضای آزاد در حافظه سیستم‌ دارید، اگر این عدد کاهش پیدا کند پس یک ویروس TSR در سیستم‌تان زندگی می‌کند! اما این همیشه کارگر نیت چون بعضی از ویروسها مقدار زیادی از حافظه را اشغال نمی‌کنند.

هـ) پیغامهای خطای مشکوک CHKDSK. ویروسهای نهان باعث می‌شوند شما پیغام خطای CHKDSK بگیرید زیرا آنها اطلاعات CHKDSK را تغییر می‌دهند. اگر شما در این وضعیت CHKDSK /f کنید خطر بزرگی ساختمان پوشه‌هایتان را تهدید می‌کند در صورتی که در وضعیت عادی چنین خطری وجود ندارد.
و) پائین آمدن سرعت در عملیات سیستم. در این حالت مدت زمان اجرای برنامه‌ها افزایش می‌یابد.
9(5) چگونه می‌توان از سیستم خود در برابر ویروسها محافظت کرد؟
الف) در فاصله زمانی معین از فایلهای حساس خود back up بگیرید.
ب) خیلی از برنامه‌ها مثل NU می‌توانند برایتان یک دیسک نجات تهیه کنند تا در موارد حساس از آن استفاده کنید این دیسک را تهیه کرده، write protect کرده و در یک جای امن نگهداری کنید. در آن دیسک یا یک دیسک دیگر یک ویروس‌کش کم حجم را ذخیره کنید.
ج) اطلاعات خود را در مورد ویروسها افزایش دهید و بیشتر با آنها و اعملشان آشنا شوید هیچ برنامه‌ ضدویروسی به اندازه انسان هوشمند نیست.

د) از برنامه‌های قوی ضدویروس استفاده کنید (از هیچ چیز که بهترند). اما همیشه به آنها اعتماد نکنید!
منبع: یادم نیست
__________________

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

<   <<   46   47   48   49   50   >>   >