قطعات خودرو دارای 38 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد قطعات خودرو کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی قطعات خودرو،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن قطعات خودرو :
قطعات خودرو
نام قطعه :
میل لنگ
اجزاء تشکیل دهنده قطعه :
1- قسمت جلوئی میل لنگ که محل نصب چرخ دنده میل لنگ و خار و نصب پولی میل لنگ و بالابر باشد .
2- محورهای متحرک محل نصب شاتونها می باشد .
3- محورهای ثابت .
4- فانشهای انتهای میل لنگ که فلایول روی آن نصب می شود .
5- کانالهای عبور روغن برای روغن کاری محویر ثابت یاتاقانها .
6- وزنه تعادل میل لنگ که وظیفه یکنواخت کردن ارتعاشات میل لنگ و ذخیره نیرو را بعهده دارد.
7- بوش یا بلبرینگ انتهای میل لنگ ( جهت قرار گرفتن سر شافت کلاج برای حفظ تعادل آن ).
کار قطعه :
وظیفه میل لنگ حرکت رفت و برگشت پیستون را توسط شاتون به حرکت دورانی تبدیل می کند .
معایب میل لنگ :
1- سائیدگی محورهای ثابت و متحرک .2- خط دار شدن محورهای ثابت و متحرک 3- دو پهن شدن محور ثابت و متحرک 3- دو پهن شدن محور ثابت و متحرک 4- تاب برداشتن میل لنگ 5- پیچیدگی میل لنگ
نام قطعه :
میل سوپاپ
اجزای تشکیل دهنده قطعه :
1- محورهای میل سوپاپ که داخل بوش میل سوپاپ قرار داشتند و نقش تکیه گاه را بعهده دارد .
2- بادامکها به تعداد هر سر سیلندر دو عدد که وظیفه آن باز کردن سوپاپها می باشد .
3- دایره گریز از مرکز که وظیفه آن بکار انداختن پمپ بنزین
می باشد .
4- چرخ دنده برای به حرکت درآوردن اویل پمپ و دلکو .
5- محور جلو میل سوپاپ جهت نصب چرخ دنده .
کار قطعه :
وظیفه آن باز کردن ب موقع سوپاپها و به حرکت در آوردن پمپ بنزین و همچنین به حرکت در آوردن اویل پمپ و دلکو می باشد .
معایب قطعه ( میل سوپاپ ):
1- سائیدگی نوک بادامکها که در مقدار باز شدن سوپاپ نقش دارد که باید میل لنگ سوپاپ تعمیر یا تعویض شود.
2- سائیدگی بغل بادامکها که در مقدار آوانس و ریتا ر و سوپاپ نقش دارند که باید مل لنگ سوپاپ تعویض یا تعمیر شود.
3- سائیدگی بوش میل سوپاپ که باعث افت فشار روغن می شود که باید بوش میل سوپاپ تعویض یا تعمیر شود .
4- شکستگی دنده ومحرک اویل پمپ و دلکو که باید میل سوپاپ تعویض شود .
نام قطعه :
اسبک و میل اسبک
کار قطعه :
وظیفه اسبکها انتقال حرکت بادامک میل سوپاپ به انتهای ساق سوپاپ و باز کردن به موقع آن می باشد که توسط اسبکها انجام می گیرد .
معایب اسبک :
1- خوردگی نوک اسبک 2- خوردگی محل قرار قرار گرفتن مل اسبک و پایه اسبک 3- خوردگی میل اسبک .( تمامی عیوب بالا قابل تعمیر نبوده باید همان قطعه عوض شود )
اسبکها و محور آن :
1-خوردگی نوک اسبکها هنگام کار موتور تولید صدا می کند و فیلرگیری سوپاپ را دچار اشکال می کند . 2- خوردگی محل قرار گرفتن مل اسبک و پایه میل اسبک ضمن تولید صدا باعث ریزش زیاد روغن و افت فشار روغن می شود و به علت خوب روغنکاری نشدن اسبکهای زیر را نیز به حالت گیرپاچ درمی آورد .
نام قطعه :
سوپاپ
اجزای قطعه :
1-ساق سوپاپ 2- وجه سوپاپ 3- محل نصب خار سوپاپ 4- بشقابک سوپاپ 5- فنر سوپاپ 6- گت یا تاید سوپاپ 7- پولک نگهدارنده متر 8- خار نگهدارنده متر 9- ارتعاش گیر متر 10- کسه نمد یا لاستیک گیت سوپاپ .
انواع سوپاپها :
1- سوپاپ رو : در این سیستم کلیه سوپاپهای دود و هوا در سر سیلندر قرار دارند .
2- سوپاپ بغل : در این سیستم کلیه سوپاپهای دود و هوا در بلوک سیلندر قرار دارند .
3- سوپاپهای مختلط : در این سیستم کلیه سوپاپهای دود در بلوک سیلندر و کلیه سوپاپهای هوا در سر سیلندر قرار دارد .
نام قطعه :
استکانی و میل تایپت
کار قطعه :
حرکت بادامکها را به اسبکها منتقل می کند .
نام قطعه :
پیستون
پیستون :
قطعه ای است از فلز آلومینیوم یا چدن به شکل استوانه که در داخل سر سیلندر که با اتصال داشتن به شاتون حرکت رفت و برگشتی انجام
می دهد و چهار حالت مکش ، تراکم ، احتراق و تخلیه را فراهم می سازد.
کار قطعه :
یکی از قسمتهای پیستون شیار روی پیستون یا محل قرار گرفتن رینگها می باشد . تعداد این شیارها د پیستونهای مختلف فرق می کند ، بعضی دارای سه شیار که دو شیار جهت قرار گرفتن رنگ کمپرسی و شیار سوم برای رینگ روغن در نظر گرفته شده است . ممکن است پیستون دارای پنج شیار باشد که سه شیار برای رینگ کمپرسی و دو شیار برای رینگ روغنی در نظر گرفته شده است .
نام قطعه :
شاتون
کار قطعه :
قطعه ای است از جنس فولاد یا چدن سخت که از بالا به طریقه گژین پین به پیستون متصل شده واز طرف پائین به میل لنگ متصل است و نیروی پیستون را به میل لنگ منتقل می نماید .
نام قطعه :
رینگ پیستون
انواع رینگ :
رینگ کمپرسی
رینگ روغنی
کار قطعه :
رینگ کمپرسی : جلوگیری از بیرون کمپرسی اتاق احتراق
رینگ روغنی : روغن کاری سیلندر و انتقال روغن به اجزاء دیگر پیستون و شاتون
نام قطعه:
یاتاقان
جنس یاتاقان : 1-یاتاقان با با بیت تشکیل دهدنه از فلزات مس ، قلع ، سرب و درصدی از فلزات دیگر .2- یاتاقان آلیاژ مس و سرب تشکیل شده از فلزات مس ، سرب ، قلع و فلزات دیگر .3- یاتاقان آلیاژ برنز : برنز آلیاژی دیگر است که با مس و قلع آلیاژ می شود و در بوش هلی شاتون مورد استفاده دارد .
علل مختلف خرابی یاتاقانها : 1-خط دار شدن یاتاقان ها به علت کثیفی بیش از حد رغن و وجود ذرات کربن .2- ذوب شدن یاتاقانها که بر اثر کمبود لقی ( خلاصی کم ) بوجود می آید . 3- ب اثر سرعت زیاد سطح بابیت یاتاقان کنده می شود و یا می شکند . 4- معمولاً یاتاقانها سریعتر از میل لنگ فرسوده می شود ، چون جنس آنها نرم تر است .5- قرار گرفتن ذرات کربن در پشت پوسته
یاتاقان که باعث می شود یاتاقان در جای خود خوب قرار نگیرد ، در نتیجه حرارت آن قسمت، خوب انتقال داده نمی شود و یاتاقان در این نقطه ذوب می شود. 6- استوانه نبودن تکیه گاه یاتاقانها ( بیضی بودن سر بزرگ شاتون و کپیه های ثابت بلوک سیلندر ) 7- نامناسب بودن ( سفت ) پیچ های شاتون و کپیه های ثابت .8- بیش فشار ندئاشتن یاتاقان ( محکم نبودن یاتاقان ) در سر جایش روی شاتون و بلوک سیلندر .
نام قطعه :
فلایول
کار قطعه :
ذخیره کردن نیرو ، خثی کردن ارتعاشات موتور ، وجود دنده فلایول برای درگیر شدن با استارت ، وجود دیسک و صفحه که معمولاً بر روی فلایول بسته می شود ، ضروری است .
چگونگی خارج کردن حقه دنده فلایول :
فلایول را از انتهای میل لنگ باز کرده و سپس آن را بر روی سندان قرار می دهیم ، بعد از آن با قلم و چکش اقدام به خارج کردن حلقه فلایول می کنیم . برای جا زدن آن ابتدا آن را با چراغ کوره ای حدود 200 درجه گرم می کنیم ، سپس بوسیله چکش آن را روی فلایول جا می زنیم .
نام قطعه :
واشر سرسیلندر
واشر سرسیلندر :
سطوح سرسیلندر و بلوک سرسیلندر هرچه قدر که تراز و صاف تراشکاری شود قدرت آب بندی نمودن محفظه احتراق و مجاری آب و روغن را نسبت به خارج ندارد ، بنابراین بین سرسیلندر و بلوک سیلندر واشری بنام سرسیلندر قرار می دهنا تا کامل آب بندی شود . واشر سرسیلندر باید دارای ضریب انتقال حرارت خوب و تراکم پذیر باشد .
جنس واشر سرسیلندر :
1- مس و فولاد آزبست
2- وشر نسوز و حلقه فولادی در اطراف محفظه احتراق .
3- ورق نازک مس مخصوص .
نام قطعه :
گسترده اجزای سیستم جرقه اتومبیل پیکان با دلکوهای لوکاس :
1-دلکو 2- درب دلکو 3- زغال درب دلکو 4- بست نگهدارنده درب دلکو 5- چکش برق 6- پلاتین ثابت و متحرک 7- صفحه حامل پلاتین ها 8 – خازن فیوز دلکو 9- مل دلکو 10- وزنه های گیز از مرکز 11- فنر برگرداننده وزنه ها 12- چهار ضلعی مل دلکو 13- بوش 14- قسمت محرک میل دلکو 15- عایق نایلونی بغل دلکو 16- آوانس خلاء دلکو 17- صفحه گلوئی دلکو 18- واسطه فلزی 19- کاسه نمد یا حلقه لاستیکی 20 – واشر زیر واسطه فلزی 21- لوله انتقال خلاء کاربراتور 22-چپقی اتصال لوله 2 به دلکو 24- ویر اتصال برج مرکزی کویل 25- وایرهای متصل به شمع ها 26- شمع سیلندر 27- کویل
نام قطعه :
پلاتین ثابت و متحرک دلکو
کار قطعه :
در دلکوهای معمولی اتومبیل ها برای قطع و وصل مدار اولیه کویل از پلاتین استفاده می شود .
اجزای قطعه :
1-پایه منفی پلاتین با کنتاکت های آن 2- فنر و کنتاکت پلاک متحرک ویفه اصلی کنتاکهای پلاتین این است که مدار اولیه را به گونه ای قطع و وصل کند که کنتاکت سر شمع ها به دقت و سرعت جرقه بزند .
چکش برق :
چکش برق وظیفه دارد برق ولتاژ قوی برج وسط درب دلکو را به طور منظم به ولت متر ها جهت جرقه شمع برساند . جنس چکش برق هم مانند درب دلکو عایق بوده و باید در مقابل حرارت مقاوم باشد .
نام قطعه :
کاربراتور و تئوری ثابت
کار قطعه :
طرز کار به این صورت است وقتی موتور در دور آرام کار می کند هوای مختصری از اطراف دریچه گاز عبور می کند و چون دریچه بسته است مکش پیستونها زیر دریچه گاز ار بیشتری داشته و در نتیجه بر اثر خلاء نسبی که زیر دریچه گاز بوجود می اید سوخت از مدار دور آرام جریان یافته و با هوا مخلوط مناسبی برای احتراق دور آرام تامین می کند .
مدار کاربراتور بر حسب وظیفه ای که به عهده دارد به شرح زیر است :
1- مدار شناور 2- مدار آرام 3- مدار رابط یا انتقالی 4- مدار اصلی 5- مدار شتاب 6- مدار نیم بار 7- مدار قدرت 8- مدار ساسات
نام قطعه :
کاربراتور استرامبورگ
طرز کار کاربراتور :
کابراتور و نتوری متغیر هم مانند کاربراتور و نتوری ثابت وظیفه دارد سوخت و هوای موتور را بسته به نیاز موتور به نسبت معین مخلوط و به موتور ارسال نماید .
قطعات تشکیل دهنده :
1- بدنه 2- پیاله بنزین 3- شناور 4- سوزن شناور 5- اطاقک خلاء بالای پیستون 6- پیستون اصلی 7- سوزن پیستون 8-شمائی پیستون 9- دپر داخل پیستون 10- دلیگور 11- شیر و محرابی 12- دریچه گاز
اختلاف کاربراتور و نتوری ثابت با متغیر :
1- در کاربراتور و نتوری متغیر دهانه و نتوری ان متغیر بوده و بسته به نیاز موتور کوچک و بزرگ می شود . 2- در کاربراتورها و نتوری متغیر دارای یک سوزن مخورطی و یک ژیگلور می باشد ، در صورتی که در ونتوری برای هر دور ا از موتور دارای مدار جداگانه ای مثل مدار آدام ، مدار انتقالی یا مدار اصلی می باشد .
نام قطعه :
ترموستات
انواع ترموستات :
1- ترموستات فانوسی 2- ترموستات دریچه ای 3- ترموستات پروانه ای
کار قطعه :
داخل کپسول ترموستات از ماده ای که قابلیت انبساط ان زیاد باشد استفاده می شود . هنگامی که کپسول گرم می شود . با منبسط شدن ماده داخل کپسول به میله نگهدارنده دریچه فشار امده و با حرکت کردن میله دریچه باز می شود و زمانی که کپسول در معرض آب سرد قرار گیرد با حرکت میله دریچه بسته می شود .
دانلود این فایل